Yazıcı Fiyatları

09-03-2023 10:07
Yazıcı Fiyatları
Birçok alanda yaygın olarak kullanılan yazıcıların fiyatları merak edilen konular arasında yer alır. Yazıcı fiyatları konusu birçok farklı parametreden etkilenir. Zira yazıcıların teknik özellikleri büyük oranda değişiklik gösterebilir. Yazıcı fiyatlarını etkileyen unsurların başında baskı tekniği, baskı hızı, baskı çözünürlüğü, bağlantı seçenekleri ve ek fonksiyonlar örnek olarak verilebilir. Bu denli geniş çeşitlilik sayesinde günümüzde her türden kullanıcı kendi kullanım ihtiyacına ve bütçesine göre uygun bir yazıcı modeli satın alabilir. Farklı yazıcı seçenekleri için Oyuncu Mağazası’nı tercih edebilirsiniz. Çok sayıda farklı yazıcı seçeneği arasından kendinizi için uygun olanını belirleyebilirsiniz. 

Yazıcı Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Yazıcı fiyatları belirlenirken sürece etki eden çok sayıda farklı faktör bulunur. Fiyatları etkileyen temel unsur üretim aşamalarıdır. Yazıcıların teknik özellikleri arttıkça üretim aşamalarında gerekli olan işlem ve  materyal artış gösterir. Buna bağlı olarak nihai fiyatta değişiklikler oluşur. Fiyata etki eden bir diğer unsur yazıcının sahip olduğu fonksiyonlardır. Bazı yazıcı modelleri fotokopi, tarayıcı, yazıcı ve fotoğraf baskısı gibi özellikleri bir arada sunar. Bu modellerde kullanıcılar bu işlemlere yönelik ihtiyaçlarını tek bir araç üzerinden giderebilir. 

Kimi modeller ise sadece yazıcı ya da fotokopi gibi işlemler gerçekleştirir. Bu durum da yazıcıların nihai fiyatına etki edebilir. Baskı çözünürlüğü, baskı hızı gibi parametreler de fiyatlarda değişikliğe zemin hazırlar. Son yıllarda birçok yazıcı modelinde kullanılmaya başlanan ve kullanım kolaylığı açısından verimli olan Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği gibi teknik özellikler de fiyatın belirlenmesinde rol oynar. 

Uygun Fiyatı Yazıcı Modelleri

Yazıcı modellerinin fiyatları teknik özellikleri ile doğru orantılıdır. Çok fonksiyonlu, işlevsel ve modern yazıcı modelleri yüksek fiyat etiketlerine sahip olabilir. Bununla beraber uygun fiyatlı, yeterli teknik özelliklere sahip çok sayıda fiyat performans yazıcı modeli bulunur. Uygun fiyatlı bir yazıcı çözümü için şu modellere göz atabilirsiniz:

Canon Pixma E414

Yazıcı, tarayıcı ve fotokopi işlemlerini bir arada yapabilen bu model 4800 x 600 px çözünürlüğünde renkli baskı alabilmenizi sağlar. Siyah 8 sayfayı bir dakikada yazdırabilir. Renkli 4 sayfa da bir dakika içerisinde tamamlanabilir. Fotoğraf baskısı desteği bulunur ve Letter boyutunda 600 x 1200 dpi tarayıcı çözünürlüğü sunar. Toplam 60 sayfa girişi bulunur ve kartuş kullanır.

HP DeskJet 2721 (7FR54B) 

LCD ekranı, Wi-Fi desteği ve mobil baskı özelliği bulunan bu model 2 adet kartuş kullanır. Yazıcı, fotokopi ve tarayıcı özelliklerine sahiptir. 60 sayfa toplam sayfa girişi bulunur. 180 mhz hızında işlemci ünitesi, 86 mb boyutunda bellek ünitesi bulunur. Letter boyutunda 1200 dpi çözünürlüğünde tarama yapabilmenizi mümkün kılar. Renkli sayfalarda dakikada 5.5 sayfa, siyahlarda ise dakikada 7.5 sayfa yazdırılabilir. 4800 x 1200 px çözünürlüğünde baskı alabilmenizi sağlar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.