Tanklı Yazıcı

09-03-2023 10:06
Tanklı Yazıcı
Yaygın olarak kullanılan yazıcı araçları baskı yapabilmek için farklı teknikler kullanabilir. Günümüzde  kullanıcı segmentlerinin birbirinden ayrılması ve farklı ihtiyaçlara sahip olması sebebiyle üretici markalar farklı yazıcılar üreterek satışa çıkarır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar mürekkebi depolamak ve kullanabilmek için kartuş ya da tank sisteminden faydalanabilir. 

Son yıllarda daha çevreci olabilmek ve kartuş maliyetini azaltabilmek için geliştirilen tanklı yazıcı modelleri verimli bir kullanım için tercih edilebilir. Her iki yazıcı türünün de kendine özgü avantaj ve dezavantajları bulunur. Kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına göre hareket ederek hangi modellerin daha uygun olduğuna karar verebilir. Tanklı yazıcılar hakkında bilgi alabilmek için Oyuncu Mağazası web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Tanklı Yazıcı Nedir?

Tanklı yazıcı mürekkep püskürtmeli şekilde baskı yapan yazıcılarda son yıllarda kullanılmaya başlanan yeni bir mekanizma olarak öne çıkar. Normal şartlarda yaygın olarak kullanılan kartuşlar içlerinde mürekkep barındırır ve yazıcılar kartuş içerisinden mürekkep alarak baskı işlemine devam eder. Fakat kartuşlar küçük yapıları sayesinde az miktarda mürekkep depolar ve sadece belirli sayıda sayfa yazdırmanıza imkan tanır. Aynı zamanda kartuşları tekrar doldurmak mümkün olmadığı için sürekli olarak atık oluşumuna yol açar. 

Bütün bu sorunlara yeni bir çözüm olabilmesi amacıyla geliştirilen mürekkep tanklı yazıcı modellerinde mürekkep daha geniş ve büyük bir bölme içerisinde depolanır. Yazıcılar bu bölmeden mürekkep alarak baskı işlemine devam eder. Mürekkep tankları kartuşların aksine oldukça kolay bir şekilde mürekkep şişeleri ile doldurulabilir. Birçok açıdan daha avantajlı olan mürekkep tanklı yazıcı modellerinin popülaritesi her geçen gün artış gösterir. Zira kartuşlar daha pahalıdır. Kimi durumlarda yeni bir çift kartuş almak, tamamen yeni bir yazıcı almaktan daha pahalı olabilir. Ekonomik, çevre dostu ve işlevsel bir baskı deneyimi için tanklı yazıcı modellerini tercih edebilirsiniz.

En İyi Tanklı Yazıcı Modelleri Oyuncu Mağazası’nda!

Tercih edebileceğiniz bazı en iyi yazıcı modelleri şunlardır:

Canon Pixma G1411

Sadece yazıcı fonksiyonu bulunan bu model 4 adet mürekkep tankına sahiptir. 100 sayfa toplam kağıt girişi bulunur. Aynı zamanda USB girişi de bulunan bu model 4800 x 1200 PX çözünürlüğünde baskı sunar. Düz kağıt ve zarf  kağıt türlerini destekler. Bir dakika içerisinde 8.8 sayfa siyah, 5 sayfa da renkli baskı alabilmenizi sağlar. 60 saniyede çerçevesiz 10 x 15 boyutlarında fotoğraf baskısı sunar. 

HP Smart Tank 516

Tarayıcı, fotokopi ve yazıcı fonksiyonları bulunan bu mürekkep tanklı yazıcı modeli 1200 x 1200 px çözünürlüğünde baskı sunar. A4 azami kağıt boyutudur. Broşür, zarf, fotoğraf kağıdı ve düz kağıt üzerine baskı yapabilir. 11 siyah sayfa ve 5 renkli sayfa bir dakikada tamamlanabilir. Kenarlıksız baskı ve fotoğraf baskısı yapabilir. 4 adet mürekkep tankına Wi-Fi desteği, mobil baskı özelliği ve 100 sayfa kağıt girişi eşlik eder. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.