Ses Kartları Fiyatları

09-03-2023 10:00
Ses Kartları Fiyatları
Bilgisayarlarda ses işlemesini mümkün kılan ses kartları verimli bir kullanım deneyimi için olmazsa olmazdır. Oyun odaklı kullanımlarda, işlemci gücünün gerektiği teknik kullanımalrda ses kartı sorunsuz ve kayıpsız bir ses üretimi için tercih edilmelidir. Bilgisayar kullanıcıları ses kartları fiyatları konusunu yaygın olarak merak eder. 

Kayıpsız bir ses işleme deneyimi için satın alabileceğiniz ses kartlarının fiyatları birçok faktöre göre değişiklik gösterebilir. Bununla beraber her bütçeden kullanıcının satın alıp kullanabileceği ses arabirimi modelleri bulunur. Kullanıcılar Oyuncu Mağazası üzerinden kendi  performans ihtiyaçlarına uygun bir ses kartı modeli edinebilir ve kullanmaya başlayabilir. Ses kartı fiyatları ve özellikleri konusunda gerekli bilgilere Oyuncu Mağazası üzerinden erişmeniz mümkündür. 

Ses Kartı Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Ses arabirimi fiyatları belirlenirken sürece etki eden birden fazla faktör bulunur. Ses kartlarının fiyatlarının oluşturulmasına şu noktalar önem taşır:

  • Ses kartları kayıpsız bir ses işleme yapabilmek için kendi işlemcilerini barındırır. Bu işlemcinin nesli, versiyonu ve frekans değeri yükseldikçe fiyat da artış gösterir.

  • Verimli bir ses üretimi yeterli  enerji akımı ile mümkündür. Tıpkı bilgisayarlardaki güç kaynağında (PSU) olduğu gibi ses kartlarının da voltaj kapasiteleri bulunur. Voltaj kapasitesi arttıkça ses kartı daha kapsamlı bir performans sunar ve buna göre fiyatta artış görülebilir. 

  • Ses kartları birden fazla ses cihazını kontrol edebilecek işlem gücüne sahiptir. Bir ses kartı kulaklık ve hoparlör gibi cihazlara ses verirken aynı zamanda mikrofon gibi cihazlardan kayıt da alabilir. Bu esnekliğe zemin hazırlayan giriş ve çıkış ses jaklarının çok sayıda olması performans açısından verimlidir. Ses jakı sayısı arttıkça nihai  fiyatta da değişimler görülebilir.

Ses kartı fiyatları birçok bilgisayar bileşeninde olduğu gibi teknik özellikler ile doğrudan orantılıdır. Farklı kullanıcı segmentleri için teknik özellikleri farklılık gösteren ses kartları modelleri üretilir. Bu modeller arasından kullanıcılar kendi bütçelerine uygun bir seçenek alarak ses üretimini iyileştirebilir. 

Asus Xonar AE 

Her seviyeden kullanıcı segmenti için çeşitli teknolojik ürünler üreten ASUS markası aynı zamanda ses kartı kategorisinde de başarılı modeller üretir ASUS markasının Xonar AE ses kartı donanımı ileri seviye oyun odaklı kullanıcılara hitap eder. Oyun odaklı kullanımlarda ses performansı verimli bir deneyim için kritik önem arz eder. Kayıpsız bir oyun deneyimi için ses kartınızı yenileyebilir ve bütün sesleri gelişmiş teknolojiler sayesinde net bir keskinlikte duyabilirsiniz. 

Xonar AE verimli bir oyun-ses ilişkisi için modern teknolojilerden faydalanır. Gelişmiş donanımlarını güçlü yazılım araçları ile destekleyen bu model 7.1 kanal çıkışına sahiptir. Ses frekansı ise 192kHz seviyesindedir. 24 bit Hi-Res teknolojisi sinema kalitesinde bir ses deneyimi sunarken 110 dB sinyal-gürültü oranı ses kaybını en aza indirir. Bu ses kartını aynı zamanda bir kulaklık amfisi bulunur. Bu sayede oyun odaklı kullanımlarda mümkün olan en verimli ses deneyimi elde edilebilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.