RX Serisi Ekran Kartları

19-02-2023 10:49
RX Serisi Ekran Kartları
Ekran kartları bilgisayarın grafik performansından sorumlu olan gelişmiş donanımlar olarak öne çıkar. Çok sayıda modeli ve serisi bulunan ekran kartı donanımlarının fiyatları da büyük oranda değişiklik gösterir. Sıklıkla tercih edilen ekran kartı serileri arasında yer alan RX serisi AMD markasına aittir. 

Radeon Experience ibaresinin kısaltması olarak ekran kartı modellerine eklenen RX AMD markasının ekran kartı modellerini ifade eder. Özellikleri ve fiyatları büyük oranda değişiklik gösteren RX serisi ekran kartları modellerine Oyuncu Mağazası üzerinden ulaşabilirsiniz. Modellerin özelliklerine göre karşılaştırmalar yapabilir, bütçenizi en iyi şekilde kullanarak bilgisayarınızın grafik performansını iyileştirebilirsiniz. 

Ekran Kartı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Ekran kartı bilgisayarın genel performansını büyük oranda etkileyen gelişmiş bir donanımdır. Birçok farklı ekran kartı seçeneği günümüzde satılır. Buna bağlı olarak kullanıcıların tutarlı bir seçim yapması meşakkatli olabilir. Kullanıcılar şu noktalara dikkat ederek uygun bir gpu modeli satın alabilir:

  • Ekran kartları tıpkı harici bir bilgisayar gibi kendi işlemci ve RAM ünitelerine sahiptir. Satın almayı düşündüğünüz ekran kartının bellek kapasitesinin daha yüksek olması daha iyi ve akıcı bir performans alacağınız anlamına gelir. Ekran kartlarındaki bu parametre GB cinsinden ifade edilir. 

  • Ekran kartlarında kullanılan bellek ünitesinin tipi değişiklik gösterebilir. GDDR5, GDDR6 ve GDDR6X gibi yenilikçi bellek tipleri daha akıcı bir performans sunar. 

  • Yenilikçi bağlantı arayüzlerini, genişleme yuvalarını kullanan ekran kartları ile oldukça sorunsuz, yüksek kaliteli bir deneyim elde etmeniz mümkündür. 

  • Ekran kartlarındaki GPU çekirdeği ekran kartının işlemci ünitesindeki çekirdek sayısını ifade eder ve ne kadar yüksek olursa o kadar akıcı bir performans sunar.

En İyi RX Ekran Kartları Oyuncu Mağazası’nda!

Oyuncu Mağazası üzerinden her kullanıcı kendi bütçesine ve kullanım ihtiyacına uygun GPU modellerine ulaşabilir. Tercih edebileceğiniz bazı RX ekran kartı seçenekleri şunlardır:

Asus Dual Radeon RX 6600 8GB GDDR6 

8GB boyutundaki bu seçenek GDDR6 bellek tipini kullanır. 1750 MHz bellek hızı sunar. 7 nm transistör mesafesi bulunur. 132W gücünde çalışır ve 8 pin ile güç bağlantısı sağlar. 3 adet DisplayPort ve 1 adet HDMI çıkışına sahiptir. 

Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G 

6GB GDDR6 RAM ünitesi bulunan bu model 1500 MHz hız sunar. 150W gücünde çalışır ve 8K çözünürlük desteğine sahiptir. 3 adet DisplayPort ve 1 adet HDMI çıkışına 4 monitör desteği eşlik eder. 

MSI Radeon RX 6700 XT Mech 2X 12G OC

12 GB boyutunda GDDR6 RAM ünitesi ile orta ve ileri seviye kullanıcıları hedef alan bu seçenek 2000 MHz  bellek hızı sunar. 230 W gücünde çalışır. 8+8 pin güç bağlantısını kullanır. 3 DisplayPort ve 1 HDMI çıkışı ile 4 monitör destekler ve 8K çözünürlük sunar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.