RTX ne Anlama Gelir? RTX Özelliği Nedir?

13-03-2023 10:50
RTX ne Anlama Gelir? RTX Özelliği Nedir?
RTX ne anlama gelir, RTX özelliği nedir, sorularıyla son günlerde Google arama motorunda sıklıkla karşılamaktayız. Günümüzde RTX, gerçekçi grafikler oluşturmanın gelişmiş bir süreci olan Ray Tracing anlamına gelir. Gerçek zamanlı gölgeler ve yansımalar kullanan en son oyunlarda ve diğer programlarda bulunan bir özelliktir. Ray Tracing, sanal dünyaları aydınlatmanın devrim niteliğinde yeni bir yoludur ve hızla oyun grafiklerinin altın standardı haline gelmektedir. Işın izleme, ışığın yolunu 3D ortamda izlemeyi içeren karmaşık bir işlemdir.

Işık ve madde arasındaki etkileşimi doğru bir şekilde hesaplamak için oyunların ışığı izlemesini sağlar, böylece ortaya çıkan görüntüler inanılmaz derecede gerçekçi görünür. Bir oyunun işlenmesi gereken her nesne ışın izleme ile hesaplanır, yani sanal dünyadaki tüm öğelerin mükemmel bir şekilde işlenmesi gerekir. 

RTX Işın İzleme Teknolojisi Nedir?

Video oyunlarında, RTX özelliği “ışın izli görseller” anlamına gelir. RTX özellikli oyunlar, özellikle aydınlatma söz konusu olduğunda daha keskin görseller ve daha karmaşık ortamlar sağlar. Bu özellik aynı zamanda oyunların daha fazla ayrıntı ve derinlik göstermesine izin vererek daha da zengin bir oyun deneyimi yaratır. RTX'i uygulayan en popüler oyunlar “Shadow of the Tomb Raider ”, Metro Exodus ”ve“ Battlefield V ” olarak ön plana çıkmaktadır.

RTX özelliği ilk olarak NVIDIA'nın bir tür grafik işlem birimi (GPU) olan GeForce RTX serisi GPU'larında kullanıma sunuldu. Bu GPU serisi, oyuncular için mümkün olan en iyi oyun deneyimini sağlayacak özelliklerle doludur. Yetenekleri arasında ışın izleme, aynı zamanda "derin öğrenme süper örnekleme" (DLSS) ve "değişken oran gölgeleme" (VRS) gibi tescilli teknolojiler de bulunmaktadır. Bu özellikler, RTX GPU'larının sahneleri daha net, ayrıntılı ve gerçekçilikle çok daha hızlı bir şekilde görüntülemesini sağlar.

RTX Neyin Kısaltmasıdır, Hangi Amaçlarla Kullanılıyor, Önemi Nedir?

RTX, 3D veya sanal ortamda işlenen ışığı ve gölgeleri doğru bir şekilde temsil etmek için Grafik İşleme Birimlerinde (GPU'lar) kullanılan bir teknoloji olan Ray Tracing'in kısaltmasıdır. RTX özelliği, bu teknolojiyi mevcut grafik kartlarında kullanılabilir kılan şeydir. Ray Tracing teknolojisini kullanarak, sanal bir ortamdaki ışık ve gölge, her karenin işlenmesi daha uzun sürebilecek geleneksel grafik kartlarının aksine, doğru ve gerçek zamanlı olarak işlenir. Bu, görsellerin daha gerçekçi görünmesini sağlar; bu, inandırıcı ve sürükleyici sanal dünyalar ve deneyimler yaratmaya çalışan oyuncular için büyük bir avantajdır. 

RTX teknolojisi ile oyuncular, yoğun grafik gereksinimleri olan oyunları veya uygulamaları çalıştırırken gelişmiş performansın tadını çıkarabilirler. Bunun nedeni, RTX'in aydınlatma efektlerini CPU'dan uzaklaştırma yükünü alması ve bunun yerine GPU'ya göndermesidir, bu da performansın artmasına ve kullanıcıların oyunlarının ve uygulamalarının tercih ettikleri grafik kalitesinde keyfini çıkarmalarına olanak tanır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.