Optik Sürücüler

09-03-2023 09:56
Optik Sürücüler
Bilgisayarlar farklı donanımların bir arada işlevsel bir şekilde çalışması ile işlev gösterebilir. Günümüzde bilgisayar kullanıcılarının deneyimi iyileştirmek adına tercih ettiği farklı donanım çeşitleri bulunur. Bu donanım çeşitlerinden birisi olan optik sürücü optik disklerden veri alabilen ve bu disklere veri yazabilen bir donanım olarak öne çıkar. Optik sürücüler CD, DVD ve BluRay (BD) disklerine  veri yazmak, bu disklerde veri depolamak ya da içerisinde bulunan verileri görüntülemek için kullanılabilir. 

Yazma ve okuma hızları farklılık gösteren, buna bağlı olarak da çeşitli amaçlarla kullanılan farklı disk sürücü modelleri bulunur. Masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarda sıklıkla bulunan bu donanım gelişmiş teknolojik yapısı sayesinde ışığa duyarlı depolama medyalarını sorunsuz bir şekilde kullanabilmenizi mümkün kılar. Oyuncu Mağazası üzerinden farklı optik sürücü modellerine ulaşabilirsiniz. Modellerin  fiyatları ve teknik özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Optik Sürücü Fiyatları

Optik sürücüler günümüzde daha gelişmiş, ekonomik ve hızlı depolama teknolojilerinin çıkmasına rağmen hala kullanılır. Günümüzde dijital eğitim paketleri, filmler, video oyunları ve albümler CD, DVD ve BluRay sıklıkla formatında üretilir. Zira optik sürücü cihazlar birçok masaüstü ve dizüstü bilgisayar modelinde yaygın olarak bulunur. Optik sürücü ile CD, DVD ve BluRay gibi medyaları kullanmak isteyen bilgisayar kullanıcılarının merak ettiği konuların başında optik sürücü fiyatları gelir. 

Optik sürücüler fiyatları birçok farklı parametreye göre değişiklik gösterebilir. Optik sürücülerin teknik özellikleri okuma hızı, yazma hızı ve bağlantı arayüzü parametreleri ile belirtilebilir. Aynı zamanda optik sürücü cihazın farklı ışığa dayalı medya türlerini ne kadar hızlı şekilde çözebildiği ve hangi amaç için üretildiği de nihai fiyata etki eder. Oyuncu Mağazası üzerinden farklı disk okuyucu modellerine ulaşabilir, fiyatlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Asus SDRW-08D2S-U LITE DVD Yazıcı

Teknik özellikleri değişiklik gösteren çok sayıda farklı CD okuyucu modelleri bulunur. Bu donanımların teknik özellikleri temel olarak kullanım amaçlarına göre belirlenir. Örneğin BluRay diskleri oynatması gereken bir medya sisteminde bulunan optik sürücü donanımı ile oyun konsollarında kullanılan optik sürücü donanımı aynı teknik özelliklere sahip olmayabilir. Asus SDRW-08D2S-U LITE DVD Yazıcı kullanışlı teknik özellikleri sayesinde en iyi optik okuyucu modelleri arasında yer alır. 

Masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak amacıyla üretilen bu optik sürücü 8x hızında DVD okuyabilir. Optik sürücülerde okuma veya yazma hızı ‘x’ ibaresi ile belirtilir ve 1x 150 kb/s anlamına gelir. Bu modelin CD okuma hızı 24x seviyesindedir. DVD yazma hızı 8x, CD yazma hızı ise 24X seviyesindedir. Optik sürücü cihazlarda yazma hızının okuma hızından daha yüksek olması mümkün değildir. Yazma hızı sadece okuma hızından düşük ya da okuma hızına eşit olabilir. Bu DVD okuyucu seçeneği USB 2.0 Type-A ile kullanılabilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.