Klavyeler

22-02-2023 14:36
Klavyeler

Klavyeler her türlü kullanım senaryosunda kritik öneme sahiptir. Farklı parametreleri değişiklik gösteren ve fiyatları buna göre değişiklik gösteren klavyeler kullanıcının bilgisayar ile iletişim kurmasını sağlayan çevre birimleri arasında yer alır. Özellikle oyun odaklı kullanımlarda klavye performansı büyük rol oynar. Saniyelerin dahi önemli olduğu oyun odaklı kullanımlarda gaming klavye gibi gelişmiş modeller tercih edilmelidir. Birçok farklı klavye modeline Oyuncu Mağazası üzerinden ulaşmak mümkündür. 

En İyi Oyuncu Klavyeleri

Oyun odaklı kullanımlarda klavyelerin performansı verimli bir kullanım için olmazsa olmazdır. Klavyelerin raporlama hızı, hızlanma oranı ve tuş yapısı satın alım yaparken dikkat edilecek konular arasında yer alır. Oyuncu Mağazası üzerinden satın alabileceğiniz bazı en iyi oyuncu klavyeleri şunlardır:

Corsair K70 RGB TKL 

Üst seviye bir performans sunan bu seçenek 180 cm USB kablosu ile bağlantı sağlar. Q klavye Türkçe tuş dizilimine RGB arka aydınlatma eşlik eder. Mekanik tuş yapısı sayesinde kullanım iyileştirilir. Bütün tuşlara aynı anda basmayı mümkün kılan bu seçenek 150 milyon tuş basma ömrüne sahiptir. Programlanabilir tuşları, 8000 Hz raporlama hızı ve multimedya tuşları bulunur. 

Razer BlackWidow V3 

Yeşil anahtar mekanik tuş yapısı ile dikkat çeken bu model sayısal tuş takımına ve RGB arka aydınlatmaya sahiptir. 80 milyon tuş basma ömrü bulunur ve makro desteğine, oyuncu profili desteğine sahiptir. Aynı zamanda bir ses tekerleği ile kullanımı kolaylaştırır. 

Cooler Master CK721

Bilek desteği sayesinde ergonomik bir kullanım sunan bu gaming klavye modeli RGB arka aydınlatmaya sahiptir. 180 cm USB kablosu ile bağlantı kurar. USB kablosunu çıkarmak mümkündür. Aynı zamanda 3 gün boyunca pili ile kablosuz bir şekilde kullanılabilir. 50 milyon tuş basma ömrü ve 1000 Hz raporlama hızı bulunur. Kırmızı anahtar mekanik tuş yapısına sahiptir. 

Steelseries Apex 7 Red 

RGB arka aydınlatmalı bu model kırmızı anahtar mekanik tuş yapısı ile konforlu bir kullanım sunar. Bütün tuşlara aynı anda basmayı mümkün kılar. Makro ve oyuncu profili desteği, 50 milyon tuş basma ömrü bulunur. Bilek desteği manyetik mekanizma sayesinde takılıp çıkarılabilir.

Bütçe Dostu Klavye Modelleri 

Uygun fiyatlı bazı fiyat performans klavye modelleri şunlardır:

Razer Cynosa Lite

Standart tip Q klavye ve Türkçe tuş dizilimine sahiptir. RGB arka aydınlatması sayesinde oyun odaklı kullanıcılar için verimli bir atmosfer sunar. Aynı anda 10 tuşa basmayı destekler. Programlanabilir tuşlara ve oyuncu profili desteğine sahiptir. USB kablosu ile bağlantı sağlar. Sıvı dökülmesine karşı dayanıklıdır. 

Logitech G213 Prodigy

180 cm USB kablosu ile bağlantı kuran bu seçenek standart tip Q Türkçe klavye tuş dizilimine sahiptir. Sayısal tuş takımı ve RGB arka aydınlatması bulunur. Bilek desteği ve multimedya tuşları sayesinde konforlu bir kullanım sunar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.