Hazır Sistem Bilgisayarlar Hangi Bileşenleri İçerir?

24-11-2022 10:58
Hazır Sistem Bilgisayarlar Hangi Bileşenleri İçerir?

Hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri içerir? Sorusunun cevabında anakarttan ekran kartına, işlemciden SSD disklere kadar birçok donanım karşımıza çıkar. Yüksek performans garantili bileşenler hazır sistem gaming PC modellerinde bir araya gelir.

Oyuncuların bazıları kendi sistemini kendi toplamayı tercih ederken, yeteri kadar vakti veya donanım bilgisi olmayanlar ise hazır sistemlere yönelir. Böyle yapmak kişilere büyük kolaylık sağlayarak zamandan kazanma fırsatı tanırken, maliyetten de tasarruf edebilmeye olanak verir.

Kullanıcılar hazır sistemleri tercih ederek çeşitli soru işaretlerinden kurtulup risksiz, güvenli bir alışveriş yapma şansı bulur. Örneğin;

  • Bu işlemci ile bu anakart birbirine uyar mı?

  • Şu ekran kartı iyi midir? Yoksa oyun oynarken beni yarı yolda bırakır mı?

  • Parçaların montajı sırasında sorun yaşayacak mıyım?

İşte hazır sistem bilgisayar almayı seçmek, kişileri bu ve benzeri soruları düşünmekten alıkoyar.

En güncel, üstün performanslı hazır oyuncu bilgisayarları için doğru adres olan mağazamız, bu alandaki ihtiyaçlara efektif şekilde yanıt verir. Estetik ve ergonomik tasarıma sahip, gelişmiş özelliklerle donatılmış hazır sistem oyun bilgisayarları bileşenleri ve fiyatları ile tüm beklentileri karşılar.

Hazır Sistem Bilgisayarlar Hangi Bileşenleri İçerir?

Bu sorunun cevabını bilmek, gereksinimlerinize yönelik bir PC modeli satın alabilmeniz için önem taşır. Hazır sistem bilgisayarların bileşenleri genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Ekran Kartı

İşlemci tarafından işlenen veriler, ekran kartı vasıtasıyla monitörlere iletilir. CPU’dan aldığı verileri kendi bünyesinde işleme tâbî tutarak anlamlı hâle getiren ekran kartları, bunları kullanıcıların görüntüleyebileceği bir formata dönüştürür. Ardından da bilgisayar ekranına gönderir.

Kullanım verimliliği ve görüntü kalitesi üzerinde büyük rol üstlenen ekran kartları, oyunlardan yüksek FPS alma noktasında kritik bir önem arz eder.

Nitelikli ürünleriyle sektörüne yön veren, oyun tutkunlarının ilk durağı Oyuncu Mağazası, sunduğu hazır sistem bilgisayar modellerinde en yeni ekran  kartlarını barındırır.

Tabii ki seçilen ekran kartlarının bilgisayardaki diğer tüm donanımlarla uyum sergilemesine özen gösterilir. Böylece sorunsuz bir kullanım deneyimi elde etmek çok kolay olur.

4K, 2K ve FULL HD desteğine sahip olan ekran kartlarımız en güncel ve modern oyunları üstün performansla oynamaya imkân verir. Dinamik, esnek, hızlı bir kullanıcı deneyimi ile memnuniyeti üst seviyeye taşıyan Oyuncu Mağazası bilgisayarları, her kullanımda sizi şanslı hissettirir.

Ultra HD çözünürlükte mükemmel bir oyun deneyimi yaşamayı arzu ediyorsanız, hemen şimdi hazır sistem modellerimize göz atmanızı öneririz.

  • Monitör:

Görüntü almaya yarayan aygıt monitör olarak adlandırılır. İşlemcide işlenmiş veriler, monitör aracılığıyla kullanıcıya görsel olarak iletilir. Çözünürlük ölçülerine göre değişiklik gösteren monitörler, inç (ekran boyutu) açısından da farklılaşır.

Hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri içerir? diye merak edenlerin en çok önem vermesi gereken parçalardan biri monitörlerdir. Profesyonel bir kullanım için geniş ekranlı modellere yönelmek tavsiye edilir.

Kavisli ekran seçenekleri ise, kullanıcıların etrafını sararak görüntünün içindeymiş gibi bir his verir. Görüntü ekranın köşelerine yayılır ve bu da gerçekçi bir oyun deneyimine imza atacağınız anlamına gelir.

Oyuncular için geliştirilen özel monitörler çalışma (HZ) frekansı ve tepki süresi gibi özellikleriyle çeşitlilik arz eder. Çalışma frekansı ne kadar yüksek ise, ekrandaki görüntüler o derece hızlı yenilenecek demektir. Bunun mânâsı ise, oyundaki performansın yükseleceği ve oynanacak oyundan daha fazla zevk alınacağıdır.

Tepki süresinin düşük olması ise avantajlı bir durumdur, oyunun verimliliğini artırır.

Oyuncu monitör modelleri çoğunlukla mat bir görünüme sahiptir. Gözü yormayacak bir yapıda tasarlanmış bu monitörler ışık ve parlaklık gibi faktörlerin performansı olumsuz etkilemesini önler.

  • İşlemci:

Bu da, hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri barındırır? Sorusunun temel cevaplarından birini oluşturur.

Sisteme bağlı tüm donanımlar işlemci sayesinde çalışabilir. Bu itibarla işlemci, bilgisayarın beyni diye de nitelendirilir.

Soket çeşidi, önbellek, hız, çekirdek adedi ve mimari gibi detaylarla geniş bir yelpazeye yayılan işlemciler gaming bilgisayarların hayati parçalarından biridir.

CPU kısaltmasıyla ifade edilen ve açılımı, 'Central Processing Unit' şeklinde olan işlemci tek, 2 veya 4 çekirdekli gibi türlere ayrılır.

Sistemin işleyişi bu donanım tarafından düzenlenir ve bilgisayarı meydana getiren bütün birimler arasında koordinasyon sağlamak yine işlemciye düşer. Oyun performansının fazla olmasını isteyen kişiler tercihini GHZ değeri yüksek, yeni nesil işlemci modellerinden yana kullanmalıdır.

Üst segment, frekans değeri normalin çok üzerinde olan işlemci modelleriyle Oyuncu Mağazası, bu konudaki ihtiyaçları da yanıtlamaktan geri durmaz.

  • Anakart:

İşlemci, ses ve ekran kartı, RAM ve bunun gibi pek çok donanım anakart üzerindeki soketlere yerleştirilerek kullanılır. Bilgisayarların veri, ses ve görüntü akışından sorumlu anakartlarIntel veya AMD destekli olarak üretilir.

Hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri içerir? Diye düşünüyorsanız anakart detayını da hesaba katmanız gerektiğini bilmelisiniz. RAM ve ekran kartı portları, bağlantı özellikleri, onboard çıkış sayısı gibi ayrıntılar anakart seçimini doğrudan etkiler.

‘Bunlardan bir şey anlamıyorum.’ Veya ‘uğraşmak istemiyorum.’ Diyorsanız, hazır sistem oyuncu bilgisayarları sizin için isabetli bir tercihtir.

Optimal oyun deneyimi yaşamanız adına titizlikle oluşturulmuş hazır PC modellerimiz, zengin ürün protföyümüzde beklentilerinizi karşılamak için bekliyor!

  • RAM:

Flash bellek olarak da bilinen RAM’ler, hazır sistem oyun bilgisayarı hangi bileşenleri içerir? Sorusunun en mühim cevapları arasındadır. Cihazlarda geçici depolama birimi olarak görev yapan RAM’ler, yüksek performans alabilme noktasında etkin rol üstlenir.

GB kapasitesi, DDR (çift veri hızı) değeri, CL ve MHZ değerleri RAM’leri birbirinden ayırır. Oyuncu Mağazası’ndaki hazır bilgisayarlarda bulunan RAM’ler, tüm bu özellikleri ve çok daha fazlası ile mümkün olabilecek en iyi deneyimi sunmaya odaklanmıştır.

  • SSD:

Değişken depolama kapasiteleriyle gereksinimlere cevap veren SSD modelleri, mekanik disklere göre daha hızlı çalışır. Bu özellik de onları, oyuncu bilgisayarlarında vazgeçilmez bir parça hâline getirir.

Okuma ve yazma hızı ile klasik HDD modellerinden bir adım öne çıkmayı başaran SSD’ler, oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazıdır. Yüksek gürültü, aşırı ısınma ve enerji tüketimi gibi sorunları da ortadan kaldıran bu diskler fonksiyonelliğiyle oyun severlerin beğenisini kazanır. Küçük boyutlu, hafif yapılı ve darbeye dayanıklı SSD diskler Oyuncu Mağazası’nda üstün kalite ile kendine yer bulur.

  • Kasa:

Kompakt tasarımı ile dikkat çeken kasa modelleri, bilgisayar donanımlarını bir arada tuttuğu için son derece önemlidir. Fazla yer kaplamayan ve ağır olmayan kasa çeşitleri, PSU’lu ve PSU’suz olarak sınıflandırılır.

  • Diğer Hazır Sistem Bilgisayar Parçaları Nelerdir?

Yukarıda sözünü ettiğimiz donanımlara ilâveten, hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri içerir? Sorusuna cevap olarak sayabileceğimiz pek çok şey mevcuttur. Onlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  1. Fan,

  2. Güç kaynağı,

  3. Sıvı soğutucu,

  4. Power Supply,

  5. Klavye (Mekanik, kablosuz, yarı mekanik veya Mouse ile beraber set hâlinde),

  6. Kulaklık (Kulak içi, kablosuz, audio, kablolu),

  7. Mouse (Kablosuz-kablolu) ve mousePad.

Bunların yanı sıra, oyuncular için hazır sistem bilgisayar parçaları olarak şu ekstraları da sayabiliriz:

  1. Gamepad,

  2. Mikrofon,

  3. Kulaklık askısı,

  4. Kamera,

  5. Yayıncı aksesuarları.

Bunlar isteğe bağlı ürünlerdir ve bilgisayarın temel donanımları içinde yer almaz. Oyun deneyiminizi üst düzeye çıkarmak ve bilgisayarınızı daha iyi bir görünüme kavuşturmak için bunları da satın almayı düşünebilirsiniz.

Sonuç

Hazır sistem bilgisayarlar hangi bileşenleri içerir? Öğrendiğinize göre şimdi sıra sizde! Oyuncu Mağazası’nın her oyun zevkine ve her bütçe aralığına seslenen zengin koleksiyonunu hemen inceleyin!

Avantajlı ödeme ve kargo seçeneklerinden yararlanarak güvenle sipariş verip hayalinizdeki oyun deneyimine kavuşun!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.