Güç Kaynağı 750W

19-02-2023 11:00
Güç Kaynağı 750W
Bilgisayara enerji sağlanması ile sorumlu olan güç kaynağı donanımları elektrik enerjisinin akışını ve direncini düzenleyebilen, modüler sistemler sayesinde enerjiyi pay edebilen gelişmiş üniteler olarak öne çıkar. Güç kapasiteleri ve kablo tipleri değişiklik gösteren power supply ya da diğer adı ile güç kaynağı bilgisayarın çalışabilmesi için olmazsa olmazdır. PSU olmadan bir bilgisayarın enerji ihtiyacını karşılaması mümkün değildir. 

Her bir donanım için gerekli olan enerji miktarını sağlayan güç kaynağı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken temel unsur gü kapasitesidir. Birçok kullanıcı için yeterli olan 750W günümüzün modern bilgisayar bileşenlerinin çalışması için oldukça uygundur. Farklı güç kaynağı 750W modelleri için Oyuncu Mağazası’nı ziyaret edebilirsiniz. 

750W Güç Kaynağı Yeterli midir?

PSU seçimi yaparken kullanıcılar hangi güç kapasitesinin bilgisayarları için yeterli olduğunu sıklıkla merak eder. Her bir sistemin kullandığı bileşenler ve tükettiği enerji miktarı farklı olduğu için bu soruya net ve genel geçer bir cevap vermek olanaksızdır. Bilgisayar kullanıcıları PSU watt hesaplama gibi araçları kullanarak ne kadar kapasitede bir güç kaynağına ihtiyaçları olduğunu öğrenebilir. 

Bununla beraber 750W güç kaynağı modelleri günümüzün gelişmiş anakart, ekran kartı, RAM ve işlemci birimleri için uygun bir kapasite olarak öne çıkar. En çok enerji tüketen bileşenlerin başında gelen ekran kartının gelişmiş çeşitleri 750W gücünde bir PSU ile kolaylıkla çalıştırılabilir. Kullanıcılar Oyuncu Mağazası ile 750W PSU modellerine ulaşabilir.

En İyi 750W Güç Kaynağı Seçenekleri 

Akıcı ve kullanışlı bir performans sağlayan bazı eni iyi 750W güç kaynağı modelleri şunlardır:

Corsair CX750F

Oyuncu Mağazası üzerinden satın alabileceğiniz bu seçenek 750W kapasitesi ile öne çıkar. 1 adet bulunan soğutucu fanı 120 mm boyutundadır. Tam modüler kablo tipi sayesinde esnek bir kullanım sunan bu model 80+ Bronz sertifikası ile enerji verimliliğini iyileştirir. Aydınlatma desteği bulunur ve kullanım sırasında estetik bir görünüm sağlar. Anahtara desteği de teknik özellikleri arasında yer alır. 

Corsair TX-750M 750W

Yarı modüler kablo tipli bu seçenek 1 adet 120 mm soğutucu fana sahiptir. 750W gücü 80+ Altın enerji verimliliği sertifikası ile desteklenir. 50 C çalışma sıcaklığına sahiptir. Anahtar kullanımını destekler. Bu power supply modeline Oyuncu Mağazası üzerinden ulaşabilirsiniz. 

CoolerMaster MWE 750W

Yine oyuncu mağazası üzerinden satın alabileceğiniz bir diğer seçenek olan Cooler Master MWE 750W, 80+ Bronz sertifikası sayesinde en az %80 oranında enerji verimliliği sağlar. DC - DC + LLC devre tasarımı sayesinde esnek bir kullanım sunarken aktif PFC koruması ile performansı stabil tutar. Topolojik tasarıma ve yüksek sıcaklık direncine sahiptir. 120 mm boyutundaki 1 adet HDB soğutucu fanı bulunur. Esnek devre tasarımı sayesinde minimal dalgalanma gürültüsü oluşturur ve enerjinin mümkün olan en iyi şekilde pay edilmesini sağlar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.