Gaming Mouse

26-02-2023 08:20
Gaming Mouse
Oyuncu kullanıcılar performans ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına gaming mouse modellerini tercih edebilir. Bu çevre birimi seçenekleri yüksek tarama hızları ve azami hassasiyet değerleri sayesinde oyun kullanımlarında akıcı ve sorunsuz bir performans sunar. Oyuncu Mağazası üzerinden oyuncu mouse modellerine göz atabilir ve tutarlı bir seçim yapabilirsiniz. Oyun deneyiminizi iyileştirmek adına mouse oyuncu seçeneklerinin özellikleri bazında karşılaştırmalar yaparak hangi modelin sizin için uygun olduğuna karar verebilirsiniz. 

Oyuncu Mouse Seçimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde oyuncu mouse modeli üretimi yapan çok sayıda marka bulunur. Markaların bu denli geniş ürün yelpazeleri oluşturmasının amacı farklı kullanıcıların çeşitli performans ihtiyaçlarına cevap verebilmek içindir. Geniş ürün yelpazesi nedeniyle oyuncu kullanıcılar seçim yaparken kararsızlık yaşayabilir. Belirli noktalara dikkat ederek tutarlı bir gaming mouse modeli seçmek mümkündür. Zira mouse performansını belirleyen belirli unsurlar şunlardır:

  • Tarama hızı
  • Azami hassasiyet değeri
  • Raporlama hızı
  • Hızlanma değeri
  • Tuş sayısı
  • Algılayıcı tipi

MSI Clutch GM08 

1000 Hz raporlama hızı sunan bu seçenek 10 milyon tıklama ömrüne sahiptir. Sağ ve sol el kullanımları için uygun olan bu model 6 adet programlanabilir tuşu ile kişiselleştirilebilir bir kullanım sunar. LED aydınlatma mekanizmasına 5 kademede ayarlanabilen 4200 DPI azami hassasiyet değeri eşlik eder. 180 cm uzunluğundaki USB kablosu ile bağlantı kurar. 

BenQ Zowie EC3-C

e-Spor oyuncuları tarafından yaygın olarak kullanılan BenQ Zowie serisinin bu çeşidi optik algılayıcı kullanır. Ergonomik yapısı sayesinde verimli bir tutuş sağlayan bu seçenek 3200 DPI azami hassasiyet değeri sunar. 4 adet kademede ayarlanabilen DPI değerine 5 adet mouse tuşu eşlik eder. Sağ el kullanımı için uygundur. 1000 Hz raporlama hızı vardır. 200 cm uzunluğundaki örgü USB kablo ile kullanılabilir. 

SteelSeries Prime 

50 G hızlanma değeri bulunan bu gaming mouse seçeneği 450 IPS tarama hızı sunar. 1000 Hz raporlama hızı sayesinde oyun odaklı kullanımlarda kesintisiz bir performans sağlar. Sağ elini kullanan oyuncular için uygundur ve 100 milyon tıklama ömrüne sahiptir. Oyuncu profili ve makro desteği ile kullanım deneyimini iyileştirir. 6 adet tuşu programlanabilir. RGB aydınlatma mekanizması bulunur. 18000 DPI azami hassasiyet değeri 5 kademede ayarlanabilir ve optik algılayıcı kullanır. 

Razer DeathAdder V2 Pro 

20000 DPI azami hassasiyet değeri ile dikkat çeken bu seçenek hem kablolu hem de kablosuz kullanılabilir. 2.4 GHz USB alıcı ve Bluetooth teknolojilerini kullanır. Tam dolum şarjla 5 gün boyunca kullanmak mümkündür. 50 G hızlanma değerine sahiptir. 650 IPS tarama hızına 70 milyon tıklama ömrü ve sağ el uyumu eşlik eder. 8 adet programlanabilir tuşa sahiptir. RGB aydınlatma desteğine ayarlanabilir hassasiyet değeri eşlik eder. Ergonomik tasarım çizgileri taşır. Optik algılayıcı kullanır. Razer Focus+ optik sensör ile kullanım deneyimini iyileştirir.  

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.