En Çok Satılan Ekran Kartları Hangileri?

13-03-2023 09:35
En Çok Satılan Ekran Kartları Hangileri?
 En çok satılan ekran kartları hangileri, soruları son günlerde sık sık gündeme geliyor. Ekran kartları oyun deneyimi açısından bilgisayarların en önemli bileşenleri konumunda bulunuyor. Dolayısıyla kaliteli bir ekran kartına sahip yüksek performanslı ekran kartları satın almak oyun deneyiminizi 10 katı önemli ölçüde etkileyecektir. Teknolojinin gelişim göstermesiyle beraber son günlerde oyun sektöründe de hareketli günler yaşanıyor. Yaşanan bu hareketli günler neticesinde ultra yüksek grafikli oyunlar sektörde yer almayı başarıyor. Dolayısıyla bu oyunları oynayabilmeniz için kaliteli ve RAM gücü yüksek ekran kartları satın almak son derece önemlidir. En kartı modelleri özellikleriyle birbirlerinden farklılık gösterir.

Galax RTX 4070

Birinci sınıf bir ekran kartı arıyorsanız Galax RTX 4070 tam size göre bir marka olarak ön plana çıkacaktır. NVIDIA chipset olarak ön plana çıkan bu ekran kartının özellikleri göz kamaştırıyor. Bellek özelliklerini incelediğimizde 12 GB bellek gücü imkanı sunuyor. GDDR6X özellikleri mevcut olup 192 bit bellek arabirimi bulunmaktadır. Bunlara ek olarak markanın ekran kartının HDMI ve HDCP özellikleri de mevcuttur. Fan sayısı 3 olmakla beraber OpenGL Sürümü 4.6 olarak ön plana çıkmaktadır. DLSS bulunmakla beraber, G-Sync özelliği de ekran kartında bulunuyor. DirectX özelliklerine baktığımızda ise DirectX 12 Ultimate özelliklerde bulunduğunu gözlemleyebiliyoruz. Oyuncu bilgisayarları için son derece ideal bir ekran kartı olarak bilinir.

Gigabyte RTX 3060

En çok satılan ekran kartları arasında 2.sırada yer almayı başaran modellerden birisi de Gigabyte RTX 3060 serisinin ekran kartı modelleridir. 12 GB bellek özelliklerine sahip olmasının yanı sıra NVIDIA chipset özellikleriyle tanınır. 192 Bit arabirimi mevcut olmakla beraber HDMI girişi de bulunmaktadır. Display Port özellikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda LHR- HDCP- GSync-DLSS gibi bileşenleri de bu ekran kartı günümüzde destekliyor. Bunlara ek olarak markanın ekran kartının 2 fan sayısı mevcut olup, OpenGL Sürümü 4.6 olarak bilinmektedir. Derinlik 242 mm, yükseklik ise 124 mm’dir. Genişlik özellikleri olarak 41 mm olarak bulunuyor. DirectX olarak ise DirectX 12 Ultimate desteklidir.

Radeon RX 6700

AMD chipset özellikleriyle ön plana çıkan ekran kartının 12 GB bellek özellikleri mevcut durumdadır. Bellek özellikleri 12GB özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. GDDR6 vardır. 192 BİT bellek arabirimi bulunmaktadır. Ekran kartının HDMI desteği bulunmaktadır. HDCP- VR Desteği de ekran kartında bulunan özellikler arasında yer alıyor. Ek olarak standart hızı ekran kartının 2321 MHZ artırılmış hız ise 2581 MHZ olarak ön plana çıkmaktadır. Yükseklik 123 mm, genişlik 42 mm, derinlik ise 304 mm düzeyindedir. Gaming oyuncu ekran kartı olarak piyasada ön plana çıkar ve avantajlarıyla ilgileri üzerine çekmeyi başarıyor. Markanın ekran kartları her açıdan en iyiyi sunmayı başarıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.