En Çok Satılan Ekran Kartları Hangileri?

11-03-2023 08:17
En Çok Satılan Ekran Kartları Hangileri?

Oyuncu kullanıcılarının özenle seçmesi gerektiği donanımların başında ekran kartı gelir. Günümüzde geliştirilen güçlü ekran kartları sayesinde mükemmele yakın grafik deneyimi birçok oyunda görülebilir. Kullanıcılar ekran kartı seçimi yaparken en çok satılan ekran kartları hangileri sorusuna cevap arar. Zira yüzlerce farklı ekran kartı serisi bulunur ve bu geniş ürün yelpazesi seçim yapma aşamasını meşakkatli kılabilir. Kullanıcılar hangi modellerin çok satıldığına ve hangi modellerin teknik özelliklerinin kendileri için uygun olduğuna dikkat ederek tutarlı bir seçim yapabilir. Seçim yaparken ekran kartları teknik özelliklerine Oyuncu Mağazası üzerinden göz atabilir, karşılaştırmalar yaparak tutarlı bir karara verebilirsiniz. Oyuncu Mağazası üzerinden satın alabileceğiniz bazı en çok satılan ekran kartları modelleri şunlardır:

Zotac Gaming GeForce RTX 4070 Ti Trinity OC 

Orta ve ileri seviye oyuncular için uygun bir seçenek olan bu gaming ekran kartı seçeneği 12 GB boyutu ile öne çıkar. 12 GB bellek boyutu GDDR6X türündedir. 1313 MHz bellek hızı sunar. Efektif bellek hızı 21000 MHz seviyelerine kadar çıkabilir. 7680 birim GPU çekirdeği ile birçok farklı oyunda ve grafik performansı gerektiren araçta kesintisiz sonuç alabilmenizi sağlar. 192 bit bellek arayüz genişliği değerine ve 504.2 GB/s bellek bant genişliği değerine sahiptir. 4 nm işlemci transistör mesafesi bulunur. 285W gücünde çalışır, önerilen sistem gücü ise 750W seviyesindedir. 16 pin bağlantısı ile güç ihtiyacını karşılar. NVIDIA Ada Lovelace işlemci mimarisinden güç alır. PCIe 4.0 genişleme yuvası ile veri iletişimi yapar. 8K 

çözünürlük destekler. 

Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4G 

Giriş seviye kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bu fiyat performans ekran kartı çeşidi 4 GB bellek boyutuna sahiptir. NVIDIA pascal işlemci mimarisi üzerinde faaliyet gösterir. 8K çözünürlük desteği bulunur. PCIe 3.0  üzerinden iletişim kurar ve 3 monitöre kadar destekler. 4 GB boyutundaki bellek ünitesi GDDR5 türündedir. 1752 MHz bellek hızı, 7008 MHz efektif bellek hızı bulunur: 128 bit bellek arayüz genişliği değerine 112 GB/s bellek bant genişliği eşlik eder. 14 nm transistör mesafesi ile 75W gücünde çalışır. Güç ihtiyacını tamamen PCIe üzerinden karşılar ve herhangi bir pin bağlantısı gerektirmez. Birer adet DisplayPort ve HDMI çıkışlarına sahiptir. 

Asus Dual GeForce RTX 2060 Evo OC 12GB 

Orta seviye kullanıcıların ihtiyaç duyduğu oyun performansını sağlayabilecek olan bu ekran kartı seçeneği 1 adet DisplayPort ve 2 adet HDMI çıkışına sahiptir. Aynı zamanda DVI bağlantı seçeneği de bulunur. 2 adet soğutucu fanı bulunur. 12 GB GDDR6 bellek ünitesine sahiptir. 8 pin ile 185 W güç ihtiyacını karşılar. 2176 birim GPU çekirdeğine NVIDIA Turing mimari eşlik eder. 8K çözünürlük destekler. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.