Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır Mı?

13-03-2023 09:55
Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır Mı?
Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı sorusu sık sık gündeme geliyor. Ekran kartı olmadan oyun oynamak mümkündür, ancak önerilmez. Masaüstü bilgisayarlar genellikle anakartın yakınında özel bir grafik kartına sahiptir ve dizüstü bilgisayarlar genellikle anakart üzerinde entegre grafiklere sahiptir. Bunlardan biri olmadan, modern 3D oyunları oynayamazsınız, çünkü çalışmak için güçlü 3D grafiklere ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, tarayıcı tabanlı oyunlar, düşük grafikli oyunlar ve nişancı oyunları gibi oyunları oynamanın başka yolları da vardır. 

Tarayıcı tabanlı oyunlar söz konusu olduğunda, oyunlar genellikle grafikler için HTML5, Java veya Flash kullandığından bir grafik kartına ihtiyacınız olmayacaktır. Bununla birlikte, bir oyun 3D grafik gerektiriyorsa, bir karta ihtiyacınız vardır. 

Ekran kartı olmadan oyun oynamak günümüzde tercih edilen bir unsur değildir. Fakat yeterli bütçeye sahip olmayan kişiler ekran kartı olmadan oyun oynayabiliyorlar. Örneğin internet üzerinden sunulan oyun sitelerindeki oyunları oynamak için ekran kartı gerekmektedir. Metin2- Silkroad Online- Knight Online gibi online rol yapma oyunlarını oynamak içinde ekran kartı gerekmez.

Yüksek Grafikli Oyunlar Ekran Kartsız Oynanabilir Mi?

Yüksek grafikli oyunları oynamak için genellikle bir ekran kartına ihtiyacınız olacaktır. Bunun nedeni, oyunların tipik olarak oldukça grafiksel olarak yoğun olması ve ekran kartının mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamasıdır. Bir video kartı olmadan, oyun deneyiminiz ciddi şekilde etkilenebilir. Bununla birlikte, video kartı olmadan oyun oynamanın yolları vardır. 

Hangi Tarz Oyunlar Oynanabiliyor

Çok fazla grafik detay gerektirmeyen oyunlar, özel bir oyun kartına ihtiyaç duymadan oynanabilir. Metin maceraları, dörtlü bağlantı ve birçok sıra tabanlı strateji oyunu gibi oyunlar, temel grafikler üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, anakartınızda veya işlemcinizde entegre bir grafik biriminiz varsa, bu daha basit oyunları çalıştırmak için yeterli güç sağlayabilir. Bununla birlikte, entegre üniteler özel bir oyun kartıyla aynı güce sahip değildir ve bu nedenle yalnızca daha az grafiksel olarak yoğun oyunları çalıştırmak için kullanılmalıdır. Birçok web tabanlı oyun herhangi bir işlem gücü gerektirmez. Bunun yerine, bu oyunlar tarayıcıda oynanacak ve çalıştırmak için sunucunun bilgi işlem gücüne güvenecek şekilde tasarlanmıştır.

Ekran Kartı Olmadan Klasik Oyunları Nasıl Oynayabiliriz?

Ekran kartı olmadan klasik oyunlar oynamak için, DOSBox, ScummVM veya diğerleri gibi bir yazılım emülatörü kullanmanız gerekir. Bunlar, klasik DOS ve DOS tabanlı oyunları ve diğer bazı klasik oyunları bilgisayarınızda bir ekran kartı takılı olmadan çalıştırmanıza izin verir. Alternatif olarak, entegre grafikler kullanan bir oyun bilgisayarı satın alabilir veya oluşturabilirsiniz. Bu tür bir PC, bazı klasik oyunları oynayabilir, ancak performans ideal olmayabilir. Bazı klasik oyunları modern PC'lerde bile ekran kartı olmadan oynamak mümkündür. Bununla birlikte, sonuçlar oyundan oyuna değişebilir ve performans ideal olmayabilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.