Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı?

11-03-2023 08:31
Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı?
Ekran kartı bilgisayarlarda grafik performansından sorumlu olan birime verilen isimdir. Verimli bir oyun deneyimi için ekran kartı olmazsa olmazdır. Aynı zamanda teknik araçlar kullanan profesyoneller de performans ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ekran kartları satın almalıdır. Bununla beraber bilgisayar kullanıcıları ekran kartının önemli olup olmadığını sıklıkla merak eder. Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı sorusu kullanıcıların cevap aradığı sorular arasında yer alır. 

Ekran kartı olmadan gelişmiş oyunları oynayabilmek mümkün değildir. Zira ekran kartı olmadan bilgisayarların grafik oluşturması ve görüntü vermesi imkansızdır. Neredeyse her işlemci modelinde entegre ekran kartı bölümleri bulunur. Fakat bu bölümler sadece giriş seviye kullanıcıların düşük performans ihtiyaçlarını karşılayabilir. Verimli bir oyun deneyimi için  gaming ekran kartı modelleri arasından bir seçim yapmanız gerekir. Oyuncu Mağazası ile farklı ekran kartı seçeneklerine kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür. 

Ekran Kartı Seçimi Nasıl Yapılır?

Ekran kartı seçimi yapmak kullanıcıların zorlandığı konuların başında gelir. Zira günümüzde yüzden fazla farklı ekran kartı serisi bulunur. Her bir ekran kartı modeli belirli bir kullanıcı profiline hitap eder. Ekran kartı işlemcisi üretimi yapan sadece iki marka bulunsa da, neredeyse her elektronik markası üretilen modellere farklı özellikler ekleyerek tekrar satışa çıkarır. Bu da oldukça geniş bir ekran kartı çeşitliliğinin oluşmasına zemin hazırlar. Kullanıcılar belirli noktalara dikkat ederek hangi ekran kartı modelinin kendileri için uygun olduğuna karar verebilir. Şu noktalara dikkat ederek bir ekran kartı seçimi yapmanız mümkündür:

  • Bellek boyutu ekran kartlarında kritik önem arz eder. Verimli bir oyun deneyimi için 8 GB ekran kartı modellerine göz atabilirsiniz. 

  • GPU birim sayısı ekran kartının performans ayırabileceği işlemleri ifade eder ve arttıkça performansı iyileştirir. 

  • Ekran kartlarında bulunan DirectX ve OpenGL teknolojilerinin yüksek sürümlü olması gelişmiş oyunlarda performansı yükseltir. 

  • GPU mimarisi ve serisi seçim yaparken ekran kartının uygun olup olmadığına karar verebilmek adına faydalı olabilir. 

En Güçlü Ekran Kartı Modelleri Oyuncu Mağazası’nda!

Oyuncu Mağazası üzerinden satın alabileceğiniz bazı en güçlü ekran kartı modelleri şunlardır:

Asus ROG Strix Radeon RX 6700 XT OC Edition 12GB GDDR6

12 GB kapasitesi ile dikkat çeken bu ekran kartı seçeneği GDDR6 bellek türünü kullanır. 2000 MHz bellek hızı sunar. 2560 birim GPU çekirdeği bulunur. 8+8 pin bağlantısı ile 203 W güç ihtiyacını karşılar. 3 adet DisplayPort çıkışı bulunur. Aynı zamanda 1 adet HDMI ile de görüntü taşır. Aynı anda 4 monitöre kadar kullanmanıza imkan tanır. 3 adet soğutucu fanı bulunur. 8K destekler. 

Gigabyte GeForce RTX 4090 Windforce 24G

24 GB GDDR6X bellek ünitesi ile en güçlü ekran kartı seçenekleri arasında yer alan bu model 450W gücünde çalışır. 3 DisplayPort ve 1 HDMI çıkışı bulunur. 8K çözünürlük destekler. 16384 birim GPU çekirdeği bulunur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.