Ekran Kartı Ne Kadar Önemli?

11-03-2023 08:14
Ekran Kartı Ne Kadar Önemli?
Bilgisayarlar birden fazla farklı birimin bir araya gelmesi ile  çalışır ve işlev gösterir. Her bir birimi farklı işlevler yerine getiren bilgisayarların sorunsuz bir şekilde çalışıp performans ihtiyacını karşılayabilmesi için, her bir bileşenin eksiksiz olması gerekir. Bilgisayarın çalışabilmesi için olmazsa olmaz olan bileşenlere işlemci, RAM bellek ve ekran kartı, depolama birimi örnek olarak verilebilir. Bununla beraber kullanıcılar ekran kartı ne kadar önemli sorusuna cevap arar. 

Zira ekran kartı bir grafik işleme birimidir ve bu grafik işleme birimi neredeyse her işlemci modeline entegre olarak bulunur. Kullanıcılar halihazırda işlemci üzerine entegre olarak gelen ekran kartına ek olarak harici bir ekran kartı alıp almamaları gerektiğini sıklıkla merak eder. Bu sorunun cevabı kullanıcı profiline ve performans ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Bununla beraber ekran kartı sorunsuz bir grafik performansı için olmazsa olmazdır. Ekran kartı olmadan keskin grafiklerle beraber keyifli bir oyun deneyimi elde etmeniz mümkün olmayabilir. Oyun deneyiminizi büyük oranda iyileştirecek ekran kartı modellerine Oyuncu Mağazası üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanabilir mi?

Ekran kartı olmadan oyun oynanıp oynanmadığı bilgisayar kullanıcılarının cevap aradığı sorular arasında yer alır. Ekran kartı olmadan tutarlı bir şekilde, gerçekçi ve gelişmiş grafiklerle oyun oynayabilmeniz mümkün değildir. Bu harici ekran kartları için geçerlidir. Zira bilgisayarların varlığından bu yana üretilen her işlemcide aynı zamanda bir grafik işleme ünitesi de yer alır. Harici ekran kartının bulunmadığı bilgisayarlarda işlemci üzerinde bulunan ekran kartı ünitesi grafik işlevlerinden sorumlu olur. 

Ekran kartı olmadan oyun oynamak mümkündür. Fakat orta ve ileri seviye oyunları oynayabilmek için harici bir şekilde anakarta bağlanan, kapasitesi ve teknik özellikleri yeterli bir ekran kartı satın almak gerekir. İşlemci üzerine entegre olan ekran kartı bölümü sadece giriş seviye işlemleri, grafik gücü gerektirmeyen işlemleri gerçekleştirebilir. Verimli bir oyun deneyimi için harici ekran kartı olmazsa olmazdır.

Dahili Ekran Kartı Yeterli mi?

İşlemci modelleri geliştirilirken işlem gücünü üstlenen çekirdek ünitelerinin yanı sıra bilgisayarın çalışabilmesi için kritik önem arz eden ekran kartı ve ses kartı gibi birimler de entegre şekilde geliştirilir. İşlemci üzerine entegre şekilde üretilen ekran kartı ünitesine dahili ekran kartı adı verilir. Kullanıcılar dahili ekran kartının oyun kullanımları için yeterli olup olmadığını merak eder. Dahili ekran kartı sadece giriş seviye kullanıcılarının performans ihtiyacına cevap verebilir. Günümüzde yoğun olarak kullanılan yazılım araçlarının dahili ekran kartı ile çalıştırılması mümkün olmayabilir. Bununla beraber oyun kullanımları için dahili ekran kartı oldukça verimsizdir. İşlemci üreticisi markalar dahili ekran kartı bölümlerini ekonomik olması ve giriş seviye kullanıcılara hitap etmesi amacıyla üretir. Tutarlı bir grafik performansı için harici bir ekran kartı satın almanız gerekir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.