Bilgisayar Power Supply Fiyatları

24-11-2022 10:54
Bilgisayar Power Supply Fiyatları

Bilgisayar power supply fiyatları; marka, model, maksimum güç, çıkış voltajı gibi faktörlere göre değişir. Çıkış akımı, uyumlu olduğu cihazlar ve buna benzer özellikleri de power supply modellerini birbirinden ayırır.

En yeni, kaliteli ve uygun fiyatlı power supply modelleri ile hizmet veren Oyuncu Mağazası, bu konudaki tüm ihtiyaçları son teknoloji ürünleriyle yanıtlar.

Bilgisayar Power Supply Nedir?

Güç kaynağı anlamına gelen power supply, donanımların çalışması için ihtiyaç duydukları enerjiyi üretmekten sorumludur. Bilgisayardan en yüksek performansı elde edebilmek, kullanılan güç kaynağının kalitesine bağlıdır.

Eğer güç kaynağı yetersiz ise sistemin performansı olması gereken düzeyin altında kalır. Hatta bu durum sistemin sürekli kendini boşa almasına, bilgisayarın anormal çalışmasına, yanmasına da sebebiyet verebilir.

Bilgisayar Power Supply Nasıl Çalışır?

Bunların içinde farklı devre bileşenleri yer alır. Şehir şebekesinden gelen elektrik, güç kaynağı tarafından bilgisayarın tüm parçalarına ideal miktarlarda dağıtılır.

Oyuncu kasaları genelde güç kaynağı ile gelirken bazı kasalarda güç kaynağı bulunmaz. Böyle bir durum ile karşılaşan kişilerin güç kaynağını ayrıca satın alması gerekir.

Bilgisayar Güç Kaynağı (Power Supply) Özellikleri Nelerdir?

PC’nin sahip olduğu donanımlar göz önünde bulundurularak seçilmesi gereken güç kaynakları, verimlilik derecelendirme sertifikalarıyla karşımıza çıkar. Profesyonel anlamda oyunlarla, tasarım, video düzenleme programlarıyla uğraşan kişilerin sertifikalı bilgisayar power supply çeşitleri arasından seçim yapması gereklidir.

Bazı güç kaynaklarının kabloları çıkarılamayacak bir yapıda tasarlanırken, kimi güç kaynakları ise çıkarılabilir özellikte kablolar barındırır. Böylece işe yaramayan kabloları söküp kasanın içinde fazladan yer açmak mümkün hâle gelir.

Öte yandan bilgisayar güç kaynağı özellikleri sayesinde kasadaki iç sıcaklığın dengelenmesine yardımcı olur. Buna, ‘fan delay’ adı verilir. Donanımların daha hızlı soğutulmasına imkân tanıyan bu özellik, bilgisayar bileşenlerinin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Power Supply Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  1. Bilgisayar kasanızda ne kadar alan var? Buna bakın. Satın alacağınız ürünün ölçüleriyle kasa içerisindeki boş alanın ölçüsünü mukayese ederek bir seçim yapın.


  1. Bilgisayar power supply fiyatları ve modelleri arasında karşılaştırma yaparken modüler kablo hususunu da dikkate alın. Çünkü bu sistem güç kaynağı fiyatlarında artışa neden olur. Kablo uzunluklarını hesaba katmak, kasanızı daha rahat ve ferah kullanabilmeniz açısından yararınıza olacaktır.


  1. Tercih edeceğiniz güç kaynağında fan delay özelliğinin bulunmasına özen gösterin. Böylelikle donanımlarınızın kendi hâlinde soğumasını önleyerek, daha çabuk ve doğru şekilde soğumasını sağlayıp kullanım süresini uzatırsınız.


  1. Oyuncu bilgisayarı kullanacaksanız, alacağınız güç kaynağının combined power özelliğini barındırmasına önem verin. Bu tür güç kaynakları, elektriğin bütün donanımlara aynı hat üzerinden kolaylıkla yönlendirilmesini mümkün kılarak oyun performansını yükseltir.

Siz de en cazip bilgisayar power supply fiyatları ile bu alandaki ihtiyaçlarınızı ekonomik bir şekilde karşılayabilirsiniz. Nitelikli ürünler için Oyuncu Mağazası’nı tercih ederek, sisteminizi gelişmiş bir güç kaynağı ile tamamlayabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.