Bilgisayar Güç Kaynağı Fiyatları

24-11-2022 10:51
Bilgisayar Güç Kaynağı Fiyatları

Bilgisayar güç kaynağı fiyatları ve özellikleri ile geniş bir yelpazede çeşitlilik gösteriyor. Zengin ürün koleksiyonunda birçok PC bileşenine yer veren mağazamız, power supply modelleri alanındaki ihtiyaçları yüksek kalitesiyle yanıtlıyor.

Bilgisayarların düzgün ve performanslı çalışabilmesi için gereken güç kaynakları değişik özellikleriyle farklı modellere uyum sağlıyor. Siz de kendi sisteminizi toplamak veya yenilemek istiyorsanız, gereksinim duyduğunuz güç kaynağı çeşidine mağazamız aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

Bilgisayar Güç Kaynağı Nedir?

Donanım parçalarının işlevlerini yerine getirebilmesi için lâzım olan enerji, güç kaynağından karşılanır. Elektriği şebekeden alarak bilgisayar parçalarına uygun miktarlarda dağıtan aygıta, ‘güç kaynağı’ denir.

PSU, transformatör diye de isimlendirilir. Şehir şebekesi tarafından üretilen yüksek voltaj, bilgisayarların kullanmasına uygun değildir. Güç kaynağı çeşitleri bu elektriği düşük dereceli voltaja çevirerek cihazın parçalarına en uygun şekilde bölüştürür.

PC’nin kesintisiz bir biçimde çalışması, işlemlerin sağlıklı ve sorunsuz gerçekleşebilmesi güç kaynağına bağlıdır.

Bu elektronik aygıtın içinde trafo yer alır. Cihazların çekirdeği olarak da nitelendirebileceğimiz bu aygıt kısaca ‘PSU’ diye de adlandırılır. Bu kısaltmanın açılımı, 'Power Supply Unit' şeklindedir.

Elektriği bilgisayarın kullanabileceği enerjiye dönüştüren güç kaynağı, bilgisayar bileşenlerinin aktif olmasına imkân tanıyarak donanım birimlerine hayat verir.

Bilgisayar Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?

Bu sorunun cevabını iyi anlayabilmek için şu kavramları bilmekte fayda vardır:

  • Tepe Noktası:

Yüksek enerjiye ihtiyaç duyan uygulamaları çalıştırabilmek için o anda ne kadar enerji gerekiyorsa, güç kaynağı kendini ona göre ayarlar. İşte anlık olarak ulaştığı bu maksimum enerji düzeyine ‘tepe noktası’ denir.

  • Sürekli Dağıtım:

Bu kavram; bilgisayarda yapılan normal seviyeli işlemlerin yürütülebilmesine olanak veren, standart enerji miktarını ifade eder.

Kaliteli bilgisayar güç kaynağı fiyatları ve özellikleri ile gereksinimleri karşılayan Oyuncu Mağazası, sisteminiz için doğru ürünlere ulaşmak adına yapacağınız en iyi tercihtir.

PC Güç Kaynağı Ne İşe Yarar?

Kesintisiz enerji akışına izin veren güç kaynakları, bilgisayarın çalışmasında kilit rol üstlenir. Buna göre, söz konusu aygıtın sağladığı avantajlar şöyle sıralanabilir:

  1. Bilgisayarın bütün donanım birimlerine ihtiyaç duydukları enerjiyi doğru oranda paylaştırır.

  2. Sistem parçalarını aşırı ısınma, yanma ve benzeri sorunlardan korur.

  3. Bilgisayara sağlıklı çalışma performansı kazandırır.

  4. PC’de gerçekleştirilen çalışmaların sürekliliğini sağlayarak, işlerin sekteye uğramasını engeller.

  5. Yazılım ve donanım birimleri güç kaynağı sayesinde uyumlu olarak çalışır.

  6. Harici güç kaynakları çalışma performansını artırmak suretiyle fazla efordan ve zamandan tasarruf ettirir.

  7. Video oyunlarda üst düzey verimlilik elde etmeyi mümkün kılar. Görsel detayları ve grafik yoğunluğu itibariyle yüksek enerji gerektiren tüm uygulamaların, programların kesinti yaşanmadan çalışmasına yardım eder.

Performans Artıran En İyi Bilgisayar Güç Kaynağı Modelleri

Tüm donanımlar farklı voltaj değerlerine sahiptir. Bundan dolayı bilgisayar güç kaynağı fiyatları ve çeşitleri arasında karşılaştırma yaparken volt çıkış değerlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.

5V, 3.3V, 12 volt ve benzeri çıkışlara sahip olan güç kaynakları bu kapasiteleri ile günlük ve özel ihtiyaçlara hitap eder. 

Örneğin; 350 W, bilgisayarı gündelik işleri için kullananlara yeterli gelecektir. Proje çizimleri yapıyor, oyun oynuyor veya grafik programları ile meşgul oluyorsanız daha yüksek watt değerini destekleyen güç kaynaklarına yönelmelisiniz.

Siz de cihazınızın teknik özelliklerine, ayırabileceğiniz bütçeye göre bilgisayar güç kaynağı fiyatları ve çeşitleri arasında özgürce bir tercih yapabilirsiniz. Doğru kararı Oyuncu Mağazası’nda satışa sunulan ürünler aracılığıyla vererek cihazınızın performansını doruğa ulaştırabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.