AMD Ekran Kartı

19-02-2023 10:43
AMD Ekran Kartı
AMD günümüzde gelişmiş ekran kartı modelleri ile öne çıkan bir teknoloji şirketidir. Ekran kartı üretimi yapan iki markadan birisi olan AMD her türden kullanıcının performans ihtiyacına cevap verebilecek çeşitli modeller üretir. Kullanıcılar kendi ihtiyaç  duydukları performansa ve bütçelerine göre uygun bir gpu seçimi yapabilir. Birçok farklı AMD ekran kartı modeline ulaşabilmek için Oyuncu Mağazası’nı kullanabilirsiniz. 

AMD Ekran Kartı Tercih Edilmeli mi?

Bilgisayar kullanıcıları hangi GPU modelinin tercih edilmesi gerektiğini sıklıkla merak eder. Ekran kartı kategorisinde gelişmiş ürünleri ile öne çıkan AMD markası her türden kullanıcı için çeşitli grafik üniteleri üretir. Bu modeller arasından kendiniz için uygun olanın seçebilir ve bilgisayar kullanımını iyileştirebilirsiniz. Bellek kapasitesi ve türü, görüntü çözünürlüğü desteği, bellek hızı, görüntü çıkışı sayısı ve bağlantı arayüzüne dikkat ederek tutarlı bir AMD ekran kartı modeli seçmeniz mümkündür.

En İyi AMD Ekran Kartları

AMD markası giriş, orta ve ileri seviye kullanıcılar için ekran kartı modelleri üretir. Aynı zamanda oyun odaklı kullanımlar için de çeşitli grafik üniteleri üreten AMD markası oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bazı en iyi AMD ekran kartı modelleri şunlardır:

Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G 

6GB bellek kapasiteli bu seçenek GDDR6 bellek türü üzerinde faaliyet gösterir. 1500 MHz bellek hızı sunar. Efektif bellek hızı 12000 MHz seviyesine kadar çıkabilen bu ekran kartı amd seçeneği 2304 birim GPU çekirdeği sayesinde akıcı bir kullanım sunar. 150W gücünde çalışır. 8 pin bağlantısı ile güç ihtiyacını sağlar. 3 DisplayPort ve 1 HDMI görüntü çıkışına sahiptir. PCIe 4.0 ile bağlantı kurar ve 8K görüntü çözünürlüğü destekler. 

MSI Radeon RX 6600 Armor 8G 

8 GB GDDR6 RAM ünitesi ile çalışan bu model VR ve çoklu GPU özelliğine sahiptir. PCIe 4.0 üzerinden iletişim sağlar. 8K çözünürlük sayesinde mümkün olan en keyifli deneyimi sunmayı amaçlar. 1750 MHz bellek hızı sunar ve 7 nm transistör mesafesi sayesinde 1792 birim GPU çekirdeği kullanır. 132 W gücünde çalışır. 

Asus ROG Strix Radeon RX 6700 XT OC Edition 12GB GDDR6 

12 GB GDDR6 RAM ünitesi 2000 MHz hıza kadar çıkabilir. 8+8 pin bağlantısı ile çalışır. 230 W güç kapasitelidir. 3 DisplayPort ve 1 HDMI görüntü çıkışı ile VR kullanımını destekler. 8K çözünürlüğe sahiptir. 3 adet soğutucu fanı sayesinde stabil bir performans sunar. RGB LED aydınlatmaları  ile ilgi çekici bir atmosfer oluşturur. 

Gigabyte Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12G

12 GB GDDR6 belleği bulunan bu amd ekran kartı seçeneği 2000 MHz hız sunar. 230 W gücünde çalışır ve 8+6 pin bağlantısını kullanır. 2 HDMI ve 2 DisplayPort görüntü çıkışına sahiptir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.