750W PSU Önerisi

19-02-2023 10:56
750W PSU Önerisi
Güç kaynağı ya da diğer adı ile PSU bilgisayarlarda enerji dağılımını yapan ve bileşenlerin çalışmasını mümkün kılan bir donanımdır. Priz kaynağından aldığı elektrik enerjisini düzenleyerek RAM, işlemci ve ekran kartı gibi bileşenlerin kullanabileceği duruma getiren bu donanımın birçok farklı çeşidi bulunur. Power supply donanımları büyük oranda enerji kapasiteleri ile birbirinden ayrılır. 

Sıklıkla tercih edilen bir enerji kapasitesi olan 750W günümüzün modern bileşenleri için uygun bir kapasitedir. Akıcı ve esnek bir bilgisayar kullanım deneyimi için 750W PSU önerisi listelerine göz atabilirsiniz. Bütçenizi ve kullanım ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak tutarlı bir güç kaynağı seçimi yapmanız mümkündür. Oyuncu Mağazası üzerinden 750W güç kaynağı modellerine göz atabilir, fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Hangi Kullanıcılar 750W PSU Modellerini Tercih Etmeli?

Orta ve ileri seviye kullanıcılar 750W power supply modellerini tercih edebilir. Aynı zamanda ekran kartı gibi bileşenleri yüksek güç kapasitesi gerektiren giriş seviye ve günlük kullanıcılar da PSU 750W seçeneklerine göz atabilir. PSU seçimi yaparken kullanıcıların karar vermekte zorlandığı konuların başında güç kapasitesi gelir. 

Güç kapasitesinin eksik olması ve yeterli olmaması bazı bileşenlerin çalışmamasına yol açabilir. Gereğinden büyük güç kapasiteleri kullanım açısından esneklik sağlasa ve takılmaları önlese de bütçe kullanımı açısından pek verimli değildir. Bu nedenle kullanıcıların güç ihtiyaçlarına uygun bir model seçimi yapması önem taşır. 

Oyuncu Mağazası Üzerinden Alabileceğiniz 750W Güç Kaynağı Seçenekleri 

Oyuncu Mağazası üzerinden kolay bir şekilde satın alabileceğiniz bazı güç kaynağı 750W modelleri şunlardır:

  • Corsair TX-750M 750W: Yarı modüler kablo tipine sahip olan bu model aynı zamanda 1 adet 120 mm boyutunda soğutucu fana sahiptir. 80+ Altın sertifikası ile enerji verimliliğini iyileştirir. 750W kapasitededir ve 50 C çalışma sıcaklığı değeri bulunur. Anahtar kullanımını destekler. 

 

  • Corsair CX750F: Aydınlatma mekanizması sayesinde ilgi çekici bir atmosfer yaratan bu 750 watt güç kaynağı seçeneği tam modüler kablo tipi sayesinde esnek bir kullanım sunar. 120 mm soğutucu fanı ve 40 C çalışma sıcaklığı değeri bulunur. 80+ Bronz enerji verimliliği sertifikası ve anahtar desteği de teknik özellikleri arasında yer alır. 

En İyi 750W PSU Önerileri

Gelişmiş özellikleri sayesinde diğer güç kaynağı alternatiflerinden ayrılan, 750W PSU önerileri listelerinde üst sıralarda yer alan bazı modeller şu şekildedir:

BN314 Dark Power 12 750W

Çalışma sırasında oldukça minimal gürültü oluşturmaya odaklanan Be quiet! markasının bu güç kaynağı seçeneği 750W gücündedir. % 95.9 oranında enerji verimliliği sağlar. Tam modüler kablo tipine ve PFC desteğine sahiptir. 80+ Titanyum sertifikası bulunur. 

Asus ROG Loki SFX-L 750W

Oyunculara odaklanan bu model 750W gücündedir ve %92 enerji verimliliği sağlar. 80+ Platin sertifikası, ARGB ışıklandırması, anahtar ve PFC desteği bulunur. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.