1000 Watt PSU Önerisi

19-02-2023 10:59
1000 Watt PSU Önerisi
Güç kaynağı birçok kullanıcının seçim yapmakta zorlandığı kategoriler arasında yer alır. Esasında sadece enerji sağladığı bilinen güç kaynağı donanımı bilgisayarın genel performansında belirleyici rol oynar. Zira her bir bileşenin enerji ihtiyacı farklı olabilir ve bu ihtiyaca uygun şekilde cevap vererek bileşenlerin çalışması PSU sayesindedir. 

PSU ya da diğer adı ile power supply gelişmiş aksamları sayesinde elektrik kaynağından aldığı enerjiyi RAM, ekran kartı ve işlemci gibi bileşenlerin ihtiyacına göre düzenler ve bağlantı kablosu üzerinden iletir. Bu denli önemli bir rol oynayan güç kaynağı donanımının seçimi de dikkatle yapılmalıdır. Gereğinden düşük güç kapasiteli modeller bilgisayarın performansını düşürebilir. Kullanıcılar 1000 watt PSU önerisi listelerine göz atarak hangi modelin kendileri için uygun olduğuna karar verebilir. Oyuncu Mağazası üzerinden de çeşitli güç kaynağı modellerine, fiyat ve özellik bilgilerine ulaşmanız mümkündür. 

1000 Watt Güç Kaynağı Yeterli mi?

Hangi güç kapasitesinin yeterli olduğu sıklıkla merak edilen konular arasında yer alır. 1000W güç kaynağı modelleri günümüzün gelişmiş bileşenlerini dahi sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir. 500W PSU modelleri orta  ve ileri seviye kullanıcılara hitap eder. 300W bandındaki güç kaynağı seçenekleri ise giriş ve günlük kullanımlar için uygundur. Bununla beraber kullanıcılar sahip oldukları bilgisayar bileşenlerinin enerji ihtiyacına göre bir güç kaynağı seçimi yapmalıdır. Oyuncu Mağazası üzerinden her bütçeye ve kullanım senaryosuna uygun güç kaynağı modellerine ulaşabilirsiniz.

1000 Watt PSU Önerileri 

Tutarlı ve verimli bir psu seçimi yapmak meşakkatli olabilir. Zira sadece enerji sağladığı düşünülen güç kaynağı donanımları da kablo tipleri, güç kapasiteleri, enerji verimlilik sertifikaları, PFC ve anahtar destekleri gibi farklı parametrelerle birbirinden ayrılır. Kullanıcıların bilgisayar kullanım deneyimini iyileştirecek bazı 1000 watt PSU önerileri şu şekildedir:

  • Corsair RM1000X 1000W: 1000W kapasiteli bu model tam modüler kablo tipine sahiptir. 1 adet 135 mm boyutunda soğutucu fanı bulunur. 50 C çalışma sıcaklığı değeri ile esnek performans sunar. 80+ Altın enerji verimliliği sertifikası sayesinde enerji tasarrufu sağlar ve anahtar desteğine sahiptir. 

  • Asus Rog Thor 1000W: Anahtar ve PFC desteği bulunan bu 1000W PSU modeli 135 mm boyutunda 1 adet soğutucu fana sahiptir. 80+ Platin sertifikası sayesinde enerji verimliliğini iyileştirir. Tam modüler kablo tipine sahiptir ve 1000W kapasitesindedir. 

  • Aerocool Lux Rgb 1000W: RGB ışıklandırma detayları ile dikkat çeken bu model anahtar ve PFC desteğine sahiptir. 120 mm boyutundaki soğutucu fanı ve 80+ Altın sertifikası sayesinde %90 enerji verimliliği sağlar. Yarı modüler kablo tipine sahiptir. 

  • Thermaltake Toughpower IRGB PLUS 1000W: IRGB standardında aydınlatma mekanizması bulunan bu seçenek %90 enerji verimliliği sağlar. Tam modüler kablo tipine 1 adet 140 mm soğutucu fan eşlik eder. 50 C çalışma sıcaklığı ve 80+ Altın sertifikası bulunur. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.